Investeer in onroerend goed en verkrijg verblijf in Spanje (NAKIJKEN SVP)

Hoe verblijf in Spanje verkrijgen?

 

Door een minimumbedrag in onroerend goed in Spanje te investeren, biedt het Golden Visa-programma van Spanje niet-ingezetenen van de Europese Unie (en later staatsburgerschap) in Spanje.

Wat is de vereiste investering?

 

Er zijn drie manieren om te investeren om een ​​Gouden Visum te verkrijgen:

  • € 500.000 aan eigendommen;
  • € 2 miljoen aan Spaanse overheidsobligaties of
  • € 1 miljoen aan aandelen in Spaanse bedrijven.

Hoe lang duurt het Gouden Visum?

 

In eerste instantie duurt het een periode van 2 jaar en is het om de twee jaar hernieuwbaar (zolang aan de vereisten wordt voldaan). Na 5 jaar kunnen beleggers een permanent visum aanvragen.

Is het moeilijk om een gouden visum te krijgen in Spanje?

In het algemeen is het proces voor het verkrijgen van een Spaans Gouden Visum relatief snel; de autoriteiten hebben een termijn van 20 dagen na de aanvraagdatum. Als ze de toepassing binnen die tijd niet afwijzen, wordt de toepassing automatisch geaccepteerd.

Wat zijn de basisvereisten?

  • De belegger is een niet-Europese burger van de Europese Unie en moet ouder zijn dan 18 jaar;
  • De belegger heeft geen van de besmettelijke ziekten die zijn beschreven in de Internationale Gezondheidsregeling van 2005.
  • De belegger mag de afgelopen 5 jaar geen strafblad hebben; in Spanje of in een ander land waar hij / zij eerder woonde;

Wat is nog belangrijker om in gedachten te houden?

Houd er rekening mee dat permanente ingezetenschap is uitgesloten en dat u nog steeds een aantal procedures moet volgen om dit te verkrijgen. Het regelen van toegang tot medische verzekeringen is eveneens een eigen verantwoordelijkheid.

Het is niet verplicht om permanent naar Spanje te verhuizen, te reizen of een minimale periode in het land te blijven. Het is niet nodig om fiscaal inwoner te worden in Spanje. Bovendien kan men ook hun familie meenemen